top of page

Amyris balsamifera

 

Tiež známy ako západoindické santalové drevo, tento olej pochádza z tropického stromu nájdeného v Západnej Indii.  Amyris sa často používa ako lacná alternatíva pravého santalového dreva, hoci jeho vlastnosti nie sú rovnaké. Jeho miestny názov Torchwood, alebo Candlewood naznačuje jedno z jeho tradičných použití: drevo je také bohaté na olej, že sa ľahko zapáli a slúži ako "fakľa", rovnako ako sa v Európe používala borovica.

 

Vôňa:

Balzamová, drevito-zatuchnutá vôňa, ktorá nachádza využitie v kozmetike a parfumérii. Dobre sa mieša s cédrovým drevom, guajakovým drevom, labdanom, santalovým drevom, pelargóniou, borovicou, myrhou, galbánom, kadidlom, cypruštekom, klinčekom, anízom, citrónom, pomarančom, ružou a benzoínom.

 

Aromaterapia: 

Nie je k dispozícii veľa údajov o aromaterapeutickom použití tohto oleja, ale odporúča sa ako relaxačný sedatívny olej, ktorý možno použiť na nespavosť a úľavu od stresu. Tiež sa hovorí, že má antiseptické a svalové relaxačné vlastnosti.

 

Magické využitie:

Relaxačná vôňa amyrisového oleja pomáha sústrediť a vycentrovať myseľ a možno ju použiť na meditáciu. Podporuje vnútorný pokoj a súcit.

 

Balenie: 10ml

Amyris (Esenciálny olej)

€ 8,90Price
Tax Zahrnuté

    Súvisiace produkty