top of page
Search

Spln v znamení Panna

Dnešný spln v Panne 24.2. o 13:33 je posledným splnom zimy a tohto astrologického obdobia. Do popredia sa dostane otázka, do akej miery ste pedantom a na druhej strane, či viete aj snívať. Totiž oproti Slnku, ktoré sa nachádza v romantických Rybách, sa tentoraz postavila Luna v znamení pragmatickej a kritickej Panny. Spln znamená koniec lunárneho cyklu, čo je čas, kedy sa uvoľňujeme, liečime a omladzujeme. Je to okamih, keď je mesiac jasne osvetlený a my môžeme vidieť veci dôvernejšie.


Každý spln nás ovplyvňuje inak, vzhľadom na jeho znamenie a planéty, ktoré sú v hre. Počas splnu Panny, nazývaného aj snežný mesiac, môžeme uvoľniť akékoľvek myšlienky alebo presvedčenia, ktoré nie sú v súlade s našimi hodnotami. Toto obdobie nás povzbudzuje, aby sme vyvážili svoju logiku a intuíciu a motivuje nás, aby sme sa sústredili skôr na seba ako na druhých. Keď sa ponoríme do svojich myšlienok, staneme sa odhodlanejšími prejaviť svoje sny do konkrétnych realít.


Spln Panny sa nachádza v opozícii Merkúru a Saturnu, obe v Rybách, ale s harmóniou Jupitera v Býkovi. Keďže nás ovplyvňujú aspekty Merkúra, planéty komunikácie, môžu vo vzťahoch nastať nejaké škodlivé nedorozumenia. Prítomnosť Saturna nám sťažuje vyjadrovanie sa, pretože pridáva prvok emocionálneho obmedzenia, čo znamená, že nebudeme chcieť zdieľať svoje vrúcne a nejasné pocity, ale necháme si ich pre seba. Jupiter bude vplývať na takéto pocity, takže bude pre nás ťažšie otvoriť sa ostatným. Mohlo by to spôsobiť vnútorný tlak, pretože je dôležité uvoľniť naše frustrácie namiesto ich potláčania a internalizácie.


Asteroidy sú malé nebeské telesá, ktoré dodávajú chuť väčším planétam. Mesiac v splne sa viac rozžiari v dôsledku prítomnosti asteroidov Ceres v Kozorožcovi a Pallas v Strelcovi. Hoci Ceres má byť výživnou planétou, v Kozorožcovi je strohá. To znamená, že musíme mať kontrolu nad našou emocionálnou povahou a pracovať na pozdvihnutí našich životov uplatňovaním našich vedomostí, aby sme sa vyhli chybám, ktoré sme urobili predtým. Poučenie z minulosti je kľúčové. Pallas predstavuje múdrosť, ktorá nám umožňuje využiť naše schopnosti a intelekt na riešenie rôznych situácií. Toto je príležitosť vyliečiť sa, ale môžeme sa stať defenzívnymi a chcieť použiť túto energiu na rozšírenie našich vedomostí a porozumenia.


Vyjadrenie našich skrytých emócií môže byť náročné, no môže byť aj prospešné. Spojenie stálej hviezdy Sadachbie so slnkom v Rybách nám môže pomôcť pochopiť a vysporiadať sa s našimi pocitmi, čo vedie k pocitu úľavy a zníženiu stresu. Aj keď analytická povaha mesiaca Panny môže sťažovať vyjadrovanie sa, rozprávanie a zdieľanie myšlienok môže byť z dlhodobého hľadiska užitočné. Pevná hviezda Sadachbie má mimoriadne pozitívny vplyv, ktorý nám môže pomôcť odhaliť skryté pocity a tajomstvá, čo nám umožní lepšie porozumieť sebe a zložitosti našich emócií.


Venuša a Jupiter sa spájajú v deň splnu. Aj keď zosúladenie Venuše a Jupitera môže sťažiť zachovanie motivácie, je dôležité zostať optimistický a realistický. Môžu sa vyskytnúť problémy vo vzťahoch, najmä pokiaľ ide o financie, takže je dôležité mať na pamäti tieto potenciálne prekážky. Využitie zemskej energie splnu Panny nám môže pomôcť zostať pri zemi a sústrediť sa, čo umožňuje produktívnejšie myšlienky a činy.


Počas splnu v Panne budeme premýšľať o svojich myšlienkach a emóciách, aby sme hlbšie porozumeli sebe. Toto je čas na introspekciu, nie na zdieľanie s ostatnými. Budeme zvažovať, čo chceme od našich vzťahov a ako môžeme zlepšiť náš život. Táto lunácia nás povzbudzuje, aby sme použili svoju intuíciu a vedomosti, aby sme slúžili sami sebe, a sebaláska je v tomto období veľmi dôležitá.

62 views

Comments


bottom of page